Maïté Duval in Museum voor Achterhoekse Schilderkunst

Het Museum voor de Achterhoekse Schilderkunst toont vanaf 1 september kleine sculpturen van Maïté Duval.

Het museum in het Gelderse Vorden beschikt over een vaste collectie van rond de tweeduizend kunstwerken van Achterhoekse kunstenaars van rond 1890 tot heden. Bekende namen zijn: Herman Dijkjans, Albert Michaël Jörissen, Frederik Hartman, Arie Nijenhuis, Cor Sobel, Bertus Voortman, Anton Lefeber, Ami Bernard Zillweger, Krin Rinsema, Martien de Kler en Jan Bos.

In de komende drie maanden kunt u in het museum onder meer het werk van Marie Bilders-van Bosse (1837-1900) ontdekken. De Nederlandse landschapsschilderes, een leerlinge van Van de Sande Bakhuyzen en Johannes Bosboom, werkte regelmatig in Vorden en omgeving. Haar werk is zelden te zien omdat het vaak in particuliere collecties zit. Het museum slaagde erin tien schilderijen te lenen.

En daarnaast zijn, van 1 september tot 1 december 2022, in de vitrine van het museum dus zes études te bewonderen van Maïté Duval. Twee kunstenaressen uit de regio, dus. Maïté, die zich altijd verzette tegen de mannenwereld die de kunst lang overheerste, zou het mooi gevonden hebben. U kunt onder meer genieten van de etudes Paula in Kamerjas en Else.

Het Museum voor de Achterhoekse Schilderkunst is te vinden in het:

Kulturhus Vorden
Raadhuisstraat 6, 7251 AB Vorden
Openingstijden vrijdag 14 -17 uur, zaterdag 14-17 uur.

Website van het museum.